понеділок, 11 березня 2019 р.

Об’єднання Тимошенко, Авакова, Наливайченка та регіоналів на прикладі одного конкретного злочину Тараса Костанчука



Здається, що політтехнологи, занадто буквально сприйняли меседж «нові обличчя при владі». Адже як ще пояснити «енну» кількість спам-оголошень в Інтернеті та білбордів на вулицях українських міст з людьми, чиї обличчя нікому ні про що не говорять. Однак, це лише на перший погляд.
Тарас Костанчук, керівник об’єднання учасників АТО, позиціонує себе новим героєм українського політикуму, здатним кардинально змінити усталений устрій в усіх державних інституціях. Чудове амплуа «побратима з передової», яскрава та водночас недешева реклама, підтримка радикалізованих ветеранів АТО та популістська полеміка робить свою справу – однак прискіпливого виборця не обдурити. Ні для кого не секрет, що за кожним таким «новим» обличчям стоїть більш досвідчений політик, охочий забрати голоси свого протеже, або, як у випадку із Зеленським, досвідчений олігарх, чиї інтереси у випадку перемоги лобіюватиме новоспечений політик.

Костанчук і Наливайченко
Колишній доброволець батальйону «Донбас» з позивним «Бішут» ще з 2014 року зайнявся активістською справою, заснувавши громадську організацію «Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО «Справедливість». Назва організації – не випадковість. Костанчук був членом політичної партії Наливайченка та керував одним із дочірніх проектів «Армія гідності».
Однак, про свій тісний зв'язок з одним із кандидатів на пост Президента України Валентина Наливайченка, Костанчук мовчить. Ба більше, заперечує будь-яку приналежність до політичної діяльності екс-есбівця. Каже, що Наливайченко не є поганим хлопцем, однак «у нього є великий мінус для українця – це те, що він уже був при владі і це його тягне назад». Але це відверта брехня, адже 16 грудня 2014 року саме Валентин Наливайченко призначив Тараса Костанчука радником Голови СБ України. І уявіть собі: протягом всієї каденції пана Наливайченка на посаді голови української контррозвідки, Тарас Костанчук, який вже тоді обвинувачувався у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину (ч.2. ст. 383 ККУ) та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 3. ст. 289 ККУ) був допущений до найбільших секретів, а до його порад дослухався Голова СБУ Валентин Наливайченко. І тільки наступний керівник СБУ з тріском і позором вигнав Тараса Костанчука зі Служби.

 



Костанчук, регіонали та інші пройдисвіти
Але до Наливайченка, Костанчук встиг попрацювати і помічником нардепа від «Нашої України – Народної Самооборони» Юрія Кармазіна (2007-2012 роки). За словами побратима з «Донбасу» Євгена Шевченко, «Бішут» був членом «Партії регіонів», а вже на президентських виборах 2014 став довіреною особою Юрія Бойка з «Опозиційного блоку». В тому ж році він також пробував самостійно потрапити в парламент, балотувавшись як самовисуванець по 114 округу, але безрезультатно. В 2015 році був помічником одіозного Семена Семенченка, а в 2016 році Тарас Костанчук був технічним кандидатом від Сергія Березенка на виборах на 205 окрузі в Чернігові: в машині Костанчука знайшли велику суму грошей, зброю та агітаційні листівки на підтримку Березенка. Але Костанчук все ще грається в «нові обличчя».





До речі, окрім яскравої політичної діяльності, за паном Костанчуком тягнеться й шлейф судових розслідувань за підозрою вчинення мародерства та рейдерства, а також за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин.



Костанчук та тандем Тимошенко-Аваков
Але найбільшої пікантності особистості Тараса Костанчука додає факт роботи на Юлію Тимошенко. Саме так! Після кооперації з різними політичними силами в послужному списку «Бішута» тільки «Батьківщини» не вистачало. І тут на допомогу прийшов Арсен Аваков, який через своїх посіпак вийшов на Костанчука і створив передумови для його залучення до «Юліної схеми» спотворення результатів виборів.
Саме гроші «гаманців» Авакова були передані депутату від БЮТ Валерію Дубілю, а потім і Костанчуку для підкупу кандидата в Президенти України Юрія Тимошенка.




Українська політика в черговий раз доводить, що нічого неможливого у ній бути не може: «гримляча суміш» з міністра-бізнесмена Авакова, популістки Тимошенко, псевдопатріота Наливайченка та дрібного шулера Костанчука викрила себе в одній злочинній схемі. Скільки ж таких схем ще приховані від громадськості? А скільки їх буде реалізовано після такої омріяної Юлею Володимирівною перемоги?

Немає коментарів:

Дописати коментар